Fjällridning

Ridfisketurer

Vinterridning

Information

Fjällturism

Turer på hösten

Anna-Marja Kaddik är en av renskötarna vi stöter på ibland uppe på fjället och här ses hon på fjällheden vid Småfjällen i den klara höstluften.
Foto: Staffan Widstrand

Naturens Bästa-certifierat
Möt höstfjället med dess färgprakt och snöklädda toppar från islandshästens rygg. Under slutet av september och i början av oktober rider vi dagsutflykter runt om i Ammarnäsfjällen. Ridturerna är främst en naturupplevelse där du som deltagare bör ha viss ridvana för att kunna hänga med. Dagsetapperna varierar mellan 15-20 km. Ridtempot anpassas efter underlaget. Ni bor och äter frukost på Fjällhästens vandrarhem. Middagar ingår inte i priset, men vårt vandrarhem har ett stort kök om ni vill laga middag själv annars äter ni ute på någon av byns restauranger. Vi tar emot grupper på 6-7 personer.

Turer 2017
29/9-1/10, 6-8/10 samt den 13-15/10. Gäster som vill rida mer kan boka en tretimmarstur där vi rider längs med Tjulån på fredagen innan vi samlas på vandrarhemmet.

Turer 2018
28-30/9, 5-7/10, 12-14/10. Gäster som vill rida mer kan boka en tretimmarstur där vi rider längs med Tjulån på fredagen innan vi samlas på vandrarhemmet.

Många tycker att fjällvärlden är som vackrast på hösten.
Foto: Mikael Båth

Program

Fredag
Ankomst och incheckning på Fjällhästens vandrarhem när ni kommer fram. Vi samlas på vandrarhemmet klockan fem (eller annan tid om det inte passar alla) för information och genomgång av turens program samt frågestund. Middag på egen hand.

Lördag
Frukost på vandrarhemmet. Klockan nio träffar vi sedan våra islandshästar för den första ridturen. Dagens mål är Fjällhästens långkåta i Tjaskal. Detta är en vacker utsiktstur där vi rider norrut från Ammarnäs. Vi följer Näsberget upp till Småfjällen och Mittiberget där vi har en storslagen utsikt över Skebleskalets dalgång. Vi tar en rast vid vår långkåta och intar fikapaketet. Vid fyratiden är vi tillbaka i Ammarnäs där vi duschar och tar en bastu på vandrarhemmet. Middag på egen hand.

Söndag
Vi äter frukost på vandrarhemmet. Dagens ridtur går till den gamla fjällägenheten Örnbo. Vi rider genom norra Ammarnäs och följer sjön Gautsträsk. Vid Bissanbäcken och den nyuppbyggda kvarnen tar vi en bensträckare och fortsätter sedan upp genom skogen till Örnbo. Örnbo är en välbevarad fjällägenhet från 1860 och är belägen i den branta sluttningen ovanför Gautsträsk med utsikt över det vidsträckta landskapet. Under dagens ritt prövar vi på tölt och kanske en galopp. Vi är tillbaka vid tretiden igen och efter ridningen checkar du ut från vandrarhemmet.

Pris
3 650 kronor per person. Bokar man den extra tre-timmarsturen längs Tjulån på fredagen kostar detta 600 kr i tillägg.

I priset ingår häst, guide, frukost och boende på vandrarhemmet.

Utsikten från Matsokudden en dag i mitten av september.
Foto: Mikael Båth

Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning-host.php on line 142 Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning-host.php on line 142 Warning: include(): Failed opening 'amp-footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php70/lib/php:/storage/content/17/137317/pear/php') in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning-host.php on line 142