Fjällridning

Ridfisketurer

Vinterridning

Information

Fjällturism

Fjällritt Stabburet

Frihet!
Foto: Sture Markström

Naturens Bästa-certifierat
Följ med Fjällhästen på en tvådagars ridtur in i Vindelfjällens Naturreservat med islandshäst. Vi rider till Fjällhästens bekväma långkåta vid sjön Tjaskal för övernattning och middag. För dig som är fiskeintresserad finns det goda möjligheter att komma i kontakt med både röding och öring i sjösystemet.

Turer 2017
9-11/6, 2-4/7, 23-25/7, 8-10/9, 15-17/9, 22-24/9

Turer 2018
8-10/6, 1-3/7, 22-24/7, 7-9/9, 14-16/9, 21-23/9

Program

Dag 1
Ankomst till Ammarnäs och Fjällhästens vandrarhem där du checkar in när du anländer till Ammarnäs. Fjällhästens vandrarhem ligger bara några hundra meter från busshållplatsen. Middag ingår inte i paketet denna kväll men det finns restauranger så du kan äta ute eller laga eget på vandrarhemmet.

Dag 2
Vi äter frukost på vandrarhemmet och samlas sedan vid tio för genomgång av utrustning, vi tittar på färdvägen samt hur man packar den personliga utrustningen i packrullar. Lunchen äter vi på Fjällhästens vandrarhem vid tolvtiden och därefter åker vi direkt till hästarna som vi gör klara för avfärd mot Fjällhästens viste Tjaskal, dit är det ungefär åtta kilometers ritt. Före och efter middagen finns tid för fiske och avkoppling. Kåtan i Tjaskal är en större långkåta som ser ut som ett vikingahus med nedfällbara sängar längs med väggarna. Kåtan kan lätt göras om till en konferenslokal om så önskas.

Dag 3
Efter en god natts sömn äter vi en stadig frukost och sadlar därefter på hästarna och rider upp på det långsträckta fjället Stuore Jåppe. Vi provar på islandshästens olika gångarter som till exempel den välkända tölten. Kanske en och annan galopp får det att kännas extra spännande för de som vill prova på. Efter att ha stannat till vid samevistet Stabburet vänder vi tillbaka till Tjaskal. Kaffe och gakku, det traditionella samiska brödet, smakar gott efter förmiddagens ridning. Efter fikat beger vi oss tillbaka till Ammarnäs och är framme vid fyratiden. Dagens etapp är ungefär 20 kilometer lång. Dusch och bastu finns på vandrarhemmet efter ridturen. De som önskar stanna kvar någon extra natt i Ammarnäs kan boka boende med Fjällhästen.

Som ett alternativ kan de som inte är så ridintresserade stanna kvar i Tjaskal den tredje dagen och fiska istället för att följa med på turen till Stabburet. Väljer man detta alternativ har man fritt fiske fram till ettiden då vi börjar göra iordning hästarna för ritten tillbaka till Ammarnäs. Vi kommer fram till Ammarnäs vid fyratiden. I Tjaskal går det bra att fiska med både spinn- och flugspö så alla dörrar står öppna för sportfiskaren.

Pris
3 500 kronor per person och då ingår häst, guide, mat och logi i fjällstuga samt boende på Fjällhästens vandrarhem. Vill du fiska på turen förser du dig med fiskekortet för Statens fjällfiskevatten innan vi lämnar Ammarnäs.

När man är uppe på fjället sprider sig lugnet i kroppen.
Foto: Staffan Widstrand

Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning-stabburet.php on line 138 Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning-stabburet.php on line 138 Warning: include(): Failed opening 'amp-footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php70/lib/php:/storage/content/17/137317/pear/php') in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning-stabburet.php on line 138