Fjällridning

Ridfisketurer

Vinterridning

Information

Fjällturism

Fjällridning

En grupp ryttare tar sig över på ett vadställe.
Foto: Sture Markström

Inledning
När du för första gången besöker Vindelfjällen till häst kommer du att upptäcka vilka oslagbara stigfinnare våra islandshästar är. De tar dig fram bland fjällbjörkskogens krokiga stammar och upp på kalfjället där kråkbärsris och fjällvide breder ut sig. Ett snäpp högre upp finns de vidsträckta fjällhedarna, som i juli månad når sin fullaste blomsterprakt. Hästarna följer de vindlande renstigarna ibland nästan klättrande över branta stenpartier. De bär dig över porlande och stundom strida jokkar. De flesta av våra hästar är födda på Island och noga utvalda för att passa i vår fjällterräng. Vi vill ha stadiga och kompakta hästar som orkar gå en hel dag i jämt arbetstempo. De isländska hästbönderna skulle kalla våra hästar för ”hårda” och då i en positiv bemärkelse. En ”hård” häst har ett starkt och stabilt psyke, tar sig fram utan att tveka och är lättsam att hantera. Med hjälp av den lappländska fjällnaturen, den samiska kulturen och våra isländska hästar erbjuder Fjällhästen dig ingredienserna till att skapa just din fjällupplevelse i väglöst land.

Våra olika turer 2018

Expedition Vindelfjällen
En veckolång ridtur utöver det vanliga. Under sex dagar färdas vi ungefär tolv mil över orörda fjäll med islandshästen som färdkamrat. Logi i fjällstuga och kåtor med öppen eld. Maten tillagas bland annat av de råvaror som fjällbygden producerar: ren, älg och fjällfisk.

Expedition Vindelfjällen >>

Fjälltur till Skeble
Tre dygn till fjälls på islandshäst. Sex mils ridning i Vindelfjällens unika natur. Logi i fjällstuga och kåta med öppen eld. Maten tillagas mestadels av lokalt producerade råvaror med inslag av vilt.

Skebleskalet >>

Fjällritt till Raksjaure
Följ med Fjällhästen på en två dygn lång fjälltur in i Vindelfjällens naturreservat. Vi övernattar två nätter i Fjällhästens bekväma långkåta vid sjön Tjaskal med middagar till största delen lagade av lokala råvaror. Under den andra dagen rider vi upp ovan trädgränsen längs det långsträckta fjället Stuore Jåppe till fjällsjön Raksjaure där vi tar en fikapaus för att sedan återvända till Tjaskal. En ridtur med mycket fjällupplevelse för såväl vana som lite mer ovana ryttare.

Raksjaure >>

Fjällritt till Stabburet
Följ med Fjällhästen på en tvådagars ridtur in i Vindelfjällens Naturreservat med islandshäst. Vi rider till Fjällhästens bekväma långkåta vid sjön Tjaskal för övernattning och middag. För dig som är fiskeintresserad finns det goda möjligheter att komma i kontakt med både röding och öring i sjösystemet.

Stabburet >>

Turer på hösten
Möt höstfjället med dess färgprakt och snöklädda toppar från islandshästens rygg. Under slutet av september och i början av oktober rider vi dagsutflykter runt om i Ammarnäsfjällen. Boende på Fjällhästens vandrarhem med frukost.

Turer på hösten >>

Dagsturer
Upplev Ammarnäs och dess närmaste fjällområde från hästryggen. Två olika dagsturer samt en fyra- respektive tretimmarstur finns med på årets program. Ridningen är främst en naturupplevelse där du som deltagare bör ha viss ridvana.

Dagsturer >>
Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning.php on line 144 Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning.php on line 144 Warning: include(): Failed opening 'amp-footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php70/lib/php:/storage/content/17/137317/pear/php') in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/fjallridning.php on line 144