Fjällridning

Ridfisketurer

Vinterridning

Information

Fjällturism

Skida och rida

Bekväm ridning på ett preparerat spår.
Foto:Fjällhästen

Inledning
Ammarnäs, med Vindelfjällens höga fjälltoppar och vintervita landskap, är som gjort för ridning och skidåkning. Över Vindelälvens frusna vatten och längs de preparerade lederna går ridturen på stadiga islandshästar. Från Näsbergets topp startar vi utförsåkning i de varierade nedfarterna. Mixa allt till en härlig vinterkompott tillsammans med kompisgänget, familjen eller konferensgruppen.

Turer vintern 2018
Denna tur är för närvarande vilande och har ej några avgångar denna vinter.

Program

Fredag
Ankomst till Ammarnäs och Fjällhästens vandrarhem.

Lördag
Under förmiddagen rider vi ut tillsammans med Fjällhästen och deras islandshästar. Vi rider längs leder i Ammarnäsområdet i blandat tempo allt efter vad underlaget tillåter för dagen. Viss ridvana är är nödvändig. Barn som deltar bör ha fyllt tolv år och vara ridvana. Efter ridningen äter du lunch på egen hand. Du hittar lunchservering i slalombacken, på Ammarnäs Fjällhotell och Ammarnäs Wärdshus. Efter lunch väntar slalombacken.

Söndag
Skidåkning i backen under hela dagen. Slalombacken är öppen klockan 10:00-16:00. Lunch på egen hand och du checkar ut från vandrarhemmet på valfri tid efter skidåkningen.

Pris
I priset ingår en 3-timmarstur islandshästridning, liftkort och vandrarhemsboende. Frukost, lunch och middag ordnar du på egen hand på någon av de tre restaurangerna i byn eller så köper du mat i affären som du själv tillreder i vandrarhemmets välutrustade kök.

För de gäster som vill ha fler övernattningar än de som ingår i paketet går det bra att boka dessa samtidigt som man bokar Skida & rida.

För de som inte har eller vill ta med egen skidutrustning finns kompletta utrustningar för slalom och snowboard att hyra på skidanläggningen.

Lite vinterfrost på ögonfransarna.
Foto:Fjällhästen

Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/vinterridning-skida.php on line 128 Warning: include(amp-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/vinterridning-skida.php on line 128 Warning: include(): Failed opening 'amp-footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php70/lib/php:/storage/content/17/137317/pear/php') in /storage/content/17/137317/m.fjallhasten.se/public_html/vinterridning-skida.php on line 128